Här hittar du Lysekils bästa pizza och pizzerior - Pizzerialunden

Välkommen till Pizzerialunden i Lysekil

Är du sugen på pizza eller kanske hamburgare eller varför inte en god sallad, då har du kommit rätt.

Beställ enkelt och snabbt pizza av olika varianter, njut av maten själv eller med sällskap.

Beställ Pizza

Maestro bakar den bästa pizzan. Ring i förväg så slipper du väntetid.

Hemkörning i hela Lysekil

Vi vänder oss till alla som älskar pizza med snabb leverans.

Säker mat

Vi ställer alltid höga krav gällande vår hygien i restaurangen och har noggranna rutiner kring detta.

Hitta rätt pizzeria i Lysekil

Genom att vända dig till oss kortar du ner tiden på sökande efter den bästa pizzerian.

Hur blir man pizzabagare

Upplärning till pizzabagare sker på arbetsplatsen. Utbildning för arbete inom restaurang finns inom gymnasieskolans restaurang- och livsmedelsprogram.
Andra områden Pizzerialunden kan hjälpa till med i Lysekil:

Beställ pizza online
Pizza Lysekil. Här kan du läsa om Sveriges nya husmanskost, pizza. Hitta onlinepizza och pizza online, eller en lokal pizzeria. Allt på samma plats!

Kebab
Kebab Lysekil. En hederlig kebabtallrik funkar alltid! Kebabtallriken går att variera i oändlighet och välj den kebab som du föredrar - klassisk, vego eller kyckling.

Hamburgare
Hamburgare Lysekil. Klassisk hamburgare med smält ost, krispig smash burger eller vegetarisk hamburgare med halloumi?

Sallad
Pizza Lysekil. Sallad. Isbergssallad, tomat, gurka, sås. Vi har även inabakade sallader i bröd/rulle.


Pizzerior i Lysekil

Obs!!! vi listar alla pizzerior inte bara samarbetspartners.

Lediga jobb som pizzabagare

kok - pizzabagare

Dilan MA AB

Lysekil

jag söker en pizzabagare eller kok som kan laga matt och pizza eller nån Persson som kan jobbade ... mer

Vad betyder pizza?
(italiensk) maträtt: en stor rund degskiva med tomatsås, ost och varierande andra pålägg, gräddas i ugn || -n; pizzor

Wikipedia information om Lysekil

Lysekil För andra betydelser, se Lysekil (olika betydelser). Lysekil är en tätort och centralort i Lysekils kommun, i Bohuslän i Västra Götalands län. Beläget längst ut på Stångenäset, där Gullmarn och Åbyfjården möts, har Lysekil haft en historiskt stark havs- och fiskeindustri. Staden ligger i norra Bohuslän, och är en av landskapets större tätorter. Lysekil påbörjades som ett fiskeläge vid nutida Norra Hamnen, i vad som idag omfattas av stadsdelen Gamlestan. Fiskeläget var från början norskt, är äldre än sillperioden år 1566–1587, och hade redan då en egen kyrka. Efter freden i Roskilde år 1658 blev Bohuslän och därmed Lysekil svenskt. Detta hade en negativ inverkan på lokalekonomin, då fraktfarten och handeln hårt begränsades. Det var inte förrän 1666 då stor sillfångster lät Lysekil bli en av de sex hamnar där sillpackning fick genomföras. Lysekil upplevde både Glydenlövefejden, Danmark-Norges militäroperation för att tillbaka ta Bohuslän, samt en direkt inblick i Carl XII:s krig då norska fartyg besköts i området Norra hamnen, år 1712.Vid mitten på 1800-talet blev Lysekil en kurort vid Carl Kurmans befallning. Senare sillperioder kom att dra in så pass mycket ekonomiskt välstånd att Lysekil blev stad och därmed fick stadsrättigheter år 1903. Under den senare halvan av andra världskriget blev Lysekil inblandat i hemlig kullagerexport till England i Operation Bridford. Detta tack vare den stora industri och kullagerverksamhet som fanns i Lysekil. År 1975 invigdes raffinaderiet Scanraff (nu Preemraff) som bidrog till en stor del av lokalekonomin. År 2017 var Lysekil en av platserna i Bohuslän där råolja påträffades i och med en oljetankerläcka i Kattegatt.På senare år har Lysekil sett en markant ökning och anpassning för sommarturismen, bland annat en vitalisering av Norra hamnen från ett industriområde till ett bostadsområde med gästhamn, samt en kustpromenadsträcka i trä till Långevik. Sommarnäringslivet utgörs även av akvariet Havets Hus, restaurangerna NH5 och Publik, samt ett padelcenter och mindre butiker i Södra Hamnen. Förutom den viktiga turismen omfattas näringslivet också av bland annat fiskeindustrin, havsforskning genom Sveriges lantbruksuniversitets havsfiskelaboratorium, båtunderhåll hos diverse marinor och petrokemisk industri i form av raffinaderiet Preemraff. År 2018 meddelades planer för att konstruera en stor djuphamn i Lysekil, lett av två kinesiska företag. Djuphamnen skulle då bli nordens största, men projektet fick stark negativ kritik av både säkerhetspolitiska skäl på nationell nivå, bekymmer kring hur infrastrukturen och nya transportrutter skulle påverka naturen, samt de låga antalet jobb som hamnen skulle ge, då kinesiska företag, och i sin tur kinesisk arbetskraft, skulle konstruera hamnen. Planerna avbröts på grund av den överväldigande negativa kritik som riktades mot projektet.

Pizzeria i Lysekil